Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J46a75n 27V67e11s43e56l82ý

27. 9. 2015 13:57

1) Slunce opravdu svítí pořád, jen mu mohou stát v cestě mraky nebo Zeměkoule.

2) Sranda s OZE nás bude stát 800 miliard, protože si z toho naše věrchuška udělala óbr zlodějinu.

3) Elektřina se samozřejmě skladovat dá (přečerpávací vodní elektrárny, nádrže vodních elektráren, baterie, setrvačníky, tlakové zásobníky,...).

4) O křivkách spotřeby jste asi taky nikdy neslyšel, co?

5) Technická zkušenost říká, že co se může pokazit, se jednou pokazí. A je sakra rozdíl, když se sem tam pokazí zdroj, který sám dělá 20% české výroby, než kdyby to samé vyrábělo 10,100 nebo 1000 menších elektráren. Tolik se jich najednou nepokazí. Celý ten problém hrozby blackoutu byl způsoben příliš velkou centralizací výroby elektřiny v ČR.

6) Uhlí využívat jde, ale dnes, když už si uhelné elektrárny nemohou spokojeně znečišťovat ovzduší, je to drahé moc drahé.

0 0
možnosti

1) Uhlí není řešení, neb ho rozhodně zase není tak moc, aby řešilo situaci na několik desítek let.

2) Diverzifikace zdrojů je potřebná, právě kvůli takovým výpadkům.

3) Skladovat se nedá moc dobře jakákoliv elektřina, ani jaderná. Ona ta jaderná elektrárna sice vyrábí proud stabilně, ale odběr stabilní také není. Kvůli Temelínu se stavěly Dlouhé Stráně - ty právě vyrovnávají špičky a sedla. Kvůli Dukovanům obdobně stojí Dalešice.

0 0
možnosti
JT

Solarka maji vyznam nekde na samote. Na strechu chaty dat panel a kdyz bude svitit, tak muze pohanet cerpadlo, ktere bude tahat vodu ze studny do sudu na pude. Tohle reseni bych mozna vzal na milost, jinak mam radeji proud ktery pritece po drate odnekud z JE.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1272x
Čtyřicátník, pokoušející se žít kousek za Prahou v relativním souladu s přírodou. Nejsem žádný šílený greenpísák, ale snažím se být vnímavý k ekologickým problémům. Životním pohledem jsem optimista. Mám rád dobré jídlo a pití.

Seznam rubrik